Exista uneori situatii in care sprancenele, din diverse motive, nu mai prezinta culoarea cu care ne identificam si nu se adapteaza fizionomiei noastre. De cele mai multe ori motivele sunt legate de folosirea tehnicii tatuajului permanent pentru zona sprancenelor care in timp se degradeaza, de procedurile realizate incorect de catre tehnicieni, dar si de alegerea unei nuante nepotrivite a pigmentului utilizat.
Culorile pigmentilor pot migra in timp spre nuante neplacute cum ar fi albastru, verde, violet, indigo, gri, roz sau rosu. Toate aceste aspecte negative pe care le putem intalni in domeniul sprancenelor se pot corecta prin tehnica neutralizarii culorilor.
Tehnica are la baza utilizarea si imbinarea pigmentilor potriviti conform unei palete de culori, in nuante atent alese de catre specialistul dermopigmentist. Astfel se incearca scoaterea vechilor pigmenti din straturile pielii cu ajutorul pigmentilor speciali ce au rolul de a vira culorile nedorite ale sprancenelor. In ultima faza, se realizeaza acoperirea suprafetei sprancenelor cu pigmenti apropiati de nuanta deschisa sau inchisa a pielii, astfel rezultatul sa fie spectaculos.

Cateva exemple de culori de pigmenti utilizati si alesi cu scopul de a reinventa si reinfrumuseta sprancenele supuse tehnicilor eronate:
- pigmentul galben neutru anorganic este folosit pentru neutralizarea sprancenelor violet sau puruprii;
- pigmentul galben cald anorganic ajuta la corectarea sprancenelor gri sau violet;
- pigmentul portocaliu anorganic este potrivit pentru a corecta sprancenele de culoare albastra sau gri inchis;
- pigmentul verde anorganic este utilizat pentru a neutraliza rozul, portocaliul sau rosul.